Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 ianuarie 2018

România protestelor


De un an de zile în România au loc proteste de amploare împotriva Guvernului și Parlamentului.

Deciziile, ordonanțele, hotărârile și legile pe care aceste instituții le elaborează încalcă drepturile omului, separația puterilor în stat și legislația statelor civilizate, și, mai mult, sfidează logica elementară și bunul simț.
Guvernul și Parlamentul, populate de triburi de infractori și incompetenți, au deturnat bunul mers al țării, trădând prin toate acțiunile lor poporul român.
Degradarea instituțiilor statului e un fenomen scăpat de sub control care a ajuns în punctul de a pune în pericol siguranța națională.
Instituțiile au fost deturnate de la obiectivele lor prin corupție și incompetență la îndemnul grupurilor infracționale aflate în conducerea partidelor de la putere.

De aceea, protestele sunt extinse și împotriva partidelor politice, vinovații principali ai situației existente.

Mulți români intuiesc sau cunosc situația dificilă a țării și încercă să se opună tăvălugului instituțional care distruge societatea. Așa încât, recurg la diferite forme de protest pentru a trage un semnal de alarmă asupra gravității problemelor din România.

Și partenerii externi ai României au atras atenția asupra unor aspecte negative care conduc la deteriorarea societății.

Bineînțeles că, într-un stat cu adevărat democratic, aceste multiple semnale ar fi fost mai mult decât suficiente pentru Guvern și Parlament să reglementeze situația, părăsind traiectoria care duce la degradarea țării.
Dar nu în România unde reprezentanții instituțiilor statului amenință protestatarii cu amenzi, arestări, bătăi sau privări de libertate și se iau la harță cu diverși oficiali străini.

Protestatarii, nemulțumiții și persoanele cu simț civic sunt din ce în ce mai mulți, iar glasurile lor devin din ce în ce mai puternice.

Dar, pentru că derbedeii de la conducere și-au pierdut și elementarul bun simț, societatea civilă trebuie să se organizeze mai bine ca să devină o forță de care să se țină cont.

Asociații civice nu mai sunt de ajuns pentru a contracara acțiunile destructive ale celor de la putere.

Situația este din ce în ce mai dificilă și soluțiile sunt puține.
* Mobilizarea persoanelor din toată țara pentru proteste mari periodice este un demers greoi și anevoios. Presiunea publică ar trebui exercitată în fiecare județ al țării, numai că mulți români sunt adormiți și indiferenți așteptând întotdeauna să le pice ceva din ceruri.
* O grevă generală ar avea impactul scontat. Dar sunt categorii socio-profesionale care dorm (profesorii) în timp ce țara arde iar altele (în special cele de forță) sunt subordonate politic datorită privilegiilor care le-au fost acordate.
* Declanșarea alegerilor anticipate de către președintele apatic al țării pare imposibilă deși situația gravă din România este un pericol la adresa securității naționale. Președintele în funcție își dorește un nou mandat și nu are chef să se implice prea mult în scandalurile politice care ar putea duce și la suspendarea sa. Oricum, pasivitatea președintelui în anii de mandat care s-au scurs este de notorietate.
* Alegerile sunt peste trei ani iar apariția unui nou partid politic este imperios necesară și poate fi realizată într-un timp scurt în toate județele țării, având în vedere că nemulțumirile sunt exprimate într-o formă sau alta în toate zonele patriei. Bineînțeles că, persoanele care fac parte din asociații, uniuni sau partide existente și doresc o Românie modernă vor trebuie să renunțe la orgolii, să coopereze și să acționeze ca un singur organism politic. Dar, în decurs de trei ani, distrugerea țării va fi iremediabilă.

În concluzie: situația este gravă, soluțiile sunt puține iar timpul nu mai are răbdare.