Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 20 ianuarie 2018

România ireală


15 ianuarie 2018 anunță începutul anului centenar pentru români.
O dată importantă, plină de semnificații, în care românii ar fi trebuit să aducă un omagiu poetului, prozatorului, dramaturgului, ziaristului și gânditorului Mihai Eminescu, amintindu-și de contribuțiile cruciale ale acestuia la dezvoltarea limbii române și coagularea românilor prin deșteptarea spiritului național.
Da, anul centenar ar fi trebuit să înceapă cu organizarea unor mari evenimente în cinstea Culturii Naționale, a Limbii Române și a lui Mihai Eminescu, precursorul Marii Uniri.

Românii ar fi trebuit să-și amintească că, pe 24 ianuarie 1882, Mihai Eminescu înființa societatea secretă „Carpații”, având ca obiectiv reunificarea românilor în hotarele „Daciei Mari”. O acțiunea curajoasă care avea să-i aducă transformarea într-un deținut politic fără dreptul elementar la liberă exprimare, hărțuirea de către serviciile secrete ale două imperii, trădarea lui de către unii confrați băștinași, distrugerea imaginii publice, punerea în cămașa de forță, torturarea lui fizică și psihică, îndelungate suferințe timp de șase ani și, în final, sacrificiul suprem.

Românii de rând, cu bun simț și spirit civic au făcut acest lucru cu pioșenie, după propriile posibilități și cunoștințe: au organizat evenimente culturale, au ținut conferințe, au scris articole etc.
Impresionant a fost că și unii străini și-au adus propriul omagiu: ambasadorul Marii Britanii a depus o coroană de flori la bustului marelui poet și a recitat în limba română poezia „Lacul”; ambasadoarea Franței a interpretat la pian „Serenada română” și a ținut o alocuțiune în limba română etc.

Ca de obicei, clasa politică abrutizată de dorința de putere și mărire s-a dat în stambă cât a putut mai bine, aruncând în neantul uitării și nepăsării importanta zi de 15 ianuarie.
Bolșevicii conducători și-au dat din nou jos propriul guvern, nemulțumiți fiind de ritmul scăzut în care distrug țara, iar cei din opoziție au privit hipnotizați spectacolul grotesc al degradării umane.
Haite de propagandiști cu ochii bulbucați lătrau la diverse televiziuni naționale și sfâșiau imaginea publică a unor persoane aflate pe lista neagră a lichidării sociale.

Și pentru că ziua de 15 ianuarie nu le-a fost suficientă, politicienii și propagandiștii ancorați în distrugerea imaginii României cu orice preț au continuat și în ziua următoare.
Din păcate, cel care a primit disprețul clasei politice a fost premierul Japoniei venit într-o vizită istorică în România.
În loc să marcăm data de 16 ianuarie ca zi de succes a „diplomației” românești, politicienii români au reușit să jignească de o manieră ieșită din comun delegația niponă.
Reprezentanții Țării Soarelui Răsare, veniți cu intenții bune și surprize plăcute pentru români, au primit palma „diplomației” românești într-o manieră pur creștină (care ne amintește de sfinții bisericilor primare), nerăspunzând măgăriei de nedescris a politicienilor autohtoni.
Japonezii, nu numai că au dat dovadă de educație dar, au dovedit că au cultură politică: n-au pus semnul egalității între politicienii români și poporul român.
Delegația niponă s-a retras discret, cu bun simț, nedorind să dea curs unui conflict diplomatic dramatic.
Felicitări delegației Japoniei! Poporul român vă mulțumește pentru intenții și vă cere scuze pentru comportamentul clasei politice românești! Poate undeva, cândva noi, românii, vom avea șansa să ne revanșăm.

Ghiftuiți și odihniți după sărbători, politicienii români s-au bălăcit în noroiul degradării și pe data de 17 ianuarie. De astă dată, spectacolul grotesc a avut loc la Palatul Cotroceni.
Marele indiferent a inițiat discuții pentru desemnarea unui nou prim-ministru.
Delegațiile partidelor politice s-au succedat pe rând, expunându-și ceea ce aveau mai bun: P.S.D.-ul și-a trimis infractorii și incompetenții; A.L.D.E. a venit cu impostorii; U.D.M.R. și minoritățile au venit cu iredentiștii; P.N.L.-ul a venit cu inculpații și indecișii; P.M.P.-ul și-a trimis iresponsabilii și inconștienții; U.S.R.-ul a venit cu imberbii.
La sfârșitul acestor discuții fructuoase, marele indiferent a decis că: „Incompetența salvează România!”.
Bineînțeles, toate părțile sunt mulțumite: partidele și-au împărțit teritoriile de pradă și au promis să nu mai ofere așa de mult circ populației. Diferendele care vor apare între grupările mafiote se vor aborda cu ușile închise.

Trei zile de groază au oferit României politicienii.
Fiindcă anul centenar abia a debutat, coșmarul va continua.