Faceți căutări pe acest blog

duminică, 9 aprilie 2017

România frământărilor


Societatea românească este plină de tulburări și neliniști. Degeaba se aude periodic un glas bolșevic care țipă în microfoane „Liniște ca să putem lucra!”. „Lucrul” la care se face referire este „distrugerea societății românești”. Iar cei care observă ce se întâmplă cu adevărat trebuie „tranchilizați” spre „liniștea” mafioților.

De ce sunt „neliniștiți” românii?
În principal, din cauza inechității sociale și, în mod secundar, de greutățile pe care le au de întâmpinat zi de zi.

Indiferent de poziția socială pe care o au, toți remarcă sau se lovesc de un sistem de inechități strigătoare la cer care macină statul românesc.

* Imunitatea parlamentară
E nemaipomenit să te consideri zeu și să fii deasupra legilor, putându-le încălca după bunul plac și după propriul interes.

* Legile salarizării unor bugetari
E frumos să fii privilegiat și să ți se calculeze salariul în funcție de salariul mediu pe economie și nu după salariul minim. Și e și mai frumos să beneficiezi de multe sporuri ascunse.

* Pensiile speciale
Oamenii speciali primesc pensii speciale, chiar dacă au fost implicați în activități reprobabile: crime împotriva umanității, torturi, distrugeri, omoruri, trădări etc.

* Funcții importante
Feluriți balameci și neaveniți sunt cocoțați în funcții de conducere, respectându-se cu strictețe criteriile: incompetenței, bănuțului, rudeniei și partidului.

* Șefii de instituții
Există în România concepția conform căreia șefii de instituții pot să facă ce vor ei și nu ce spune legea. Ca un fel de mici dictatori care taie și spânzură, având un fel de imunitate pentru toate prostioarele pe care le fac.

* Distribuirea bugetului
Există și zone speciale ale țării care beneficiază de mai mulți bani din buget, după cum doresc unii lideri politici. Că doar nu poate exista un algoritm clar și transparent pentru acest lucru.

* Licitații
De ce să se organizeze licitații pentru achiziția unor bunuri și servicii când ele pot fi atribuite direct de conducătorii instituțiilor de stat unor firme privilegiate? Că așa se pot îmbogăți și unii și alții.

* Nereguli financiare
E bine să dai șpagă partidului aflat la putere în zona în care ai afacerea pentru că așa poți scăpa de controalele organelor fiscale.

* Ascunderea profitului
Dacă ai o companie mare de ce să plătești statului impozite și taxe când poți să declari profit zero și să-ți ascunzi banii într-un paradis fiscal?

* Evaziunea fiscală
Ai bogăție mare la vedere: vile, mașini, terenuri, păduri, afaceri etc.? De ce să plătești impozite și taxe? Declari profitul zero că fiscul nu te întreabă cum ai acumulat averea.

* Justiția oarbă
E tare oarbă justiția din România cu torționarii, criminalii de la Revoluție, instigatorii de la mineriade și cu toți cei care au înfăptuit infracțiuni deosebit de grave. În schimb, justiția îi vede foarte bine pe cei care nu ți-au dat bon fiscal pentru legăturile de mărar vândute.

* Campanii mass media
Instituțiile mass media sunt „instituții de utilitate publică”. Mai ales când declanșează campanii de denigrare, manipulare și instigare la ură. Ca să nu mai vorbim de promovarea agresivă a nulităților și scursurilor sociale.

* Birocrația pilelor
Toți trebuie să stăm la cozi cu excepția oamenilor speciali care au funcții importante în stat și care sunt grăbiți să mai vândă o bucățică din țărișoară.

* Servicii de calitate
Cine nu are nevoie de educație și sănătate? Din această cauză au fost declarate „priorități naționale”, fiind subfinanțate și aduse în haos în mod deliberat. Doar așa vom putea avea generații neinstruite și bolnave. „Măreții conducători” ai României nu au grețuri deoarece își trimit beizadelele la studii în străinătate, bineînțeles cu banii furați din țară.

Nu ai cum să nu te cutremuri când vezi inechitățile sociale din România.
Nu ai cum să mai fii liniștit în legătură cu viitorul persoanelor și al țării.

Inechitatea socială generează neliniște socială. Iar dacă aceste lucruri continuă, tulburările, frământările și mișcările sociale sunt de neevitat.
„Măreților conducători de țară” realizați acest lucru?